1 LUUKKU 5: CARAMEL APPLES - JennyJanette

LUUKKU 5: CARAMEL APPLES

En ole itse mikään super karkin ystävä ja herkuttelen lähinnä suklaalla. Tällä kertaa kuitenkin sain mieleeni hauskan idean jota en ole ikinä kokeillut, nimittäin karamelliomenat. Tämä idea on peräisin jenkkilästä joka tietysti suorastaan pakotti mut kokeilemaan, eli tosiaan omenat laitetaan tikun päähän ja dipataan karamelliin. Joskus katsoin videon kun joku amerikkalainen vloggaaja paketoi näitä joululahjaksi sellofaani pusseihin, mutta se tietysti edellyttäisi näiden tekemistä juuri ennen joulua koska kukapa haluaisi antaa mätiä omenoita toiselle lahjaksi 😅





Tarvitset:
Grilli- tai pidempiä coctailtikkuja
Vihreitä omenoita
Rollo toffeeta
Koristeluun esim. pähkinöitä, kookoshiutaleita, karkkeja, suklaata yms
Tilkan maitoa

Tee näin: 
Pese huolellisesti omenoista vahamainen pinta pois ja kuivaa hyvin. Poista tikut omenoista ja työnnä grillitikku omenaan leikkuualustaa vasten älä käteä kuten minä tein tuntuu aika hauskalta kun se tikku lävistää käden :D . Lämmitä kattilassa vettä kun vesikiehuu pienennä levy ja nosta päälle toinen kattila joka ei tipu vesikattilan sisään, lisää Rollo toffeet ylempään kattilaan. Kun toffeet ovat sulaneet lorauta pieni tilkka maitoa joukkoon jotta toffeesta tulee hiukan juoksevampaa(toffee ei saa kiehua!). Dippaa omenat sulaan toffeeseen ja koristele. Aseta omenat leivipaperille ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Mitä kauemmin pidät sitä kovemmaksi toffee muuttuu. Kannattaa myös huomata että pieniä omenoita on helpompi syödä jos ei halua leikata viipaleiksi.



Oma lemppari oli tuo kookoshiutaleilla koristeltu omena ja oon tosi yllättynyt siitä koska itse en voi sietää esimerkiksi kookoskarkkeja mutta tuo omenan raikkaus jotenkin teki siitä ihan super hyvän makuisen. Karamelliomerat on varmasti tosi kiva idea esimerkiksi pikkujoulupöytään herkuksi, mutta huomaathan laittaa tarjottimen alle jääpaloja sillä toffee valuu huoneenlämmössä puolessa tunnissa jo epäsiistiksi.

Oletko sinä koskaan kokeillut karamelliomenoita?

XOXO JennyJanette

Ei kommentteja

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥