Helouu all the beautiful people! Tänään herkuttelin lounaaksi tulista Tom Yum keittoa ja ajattelin että täältä löytyy varmasti myös muita nuudeliruuan faneja. Tulinen Tom yum keitto on tosiaan lähtöisin thaimaalaisesta keittiöstä johon lisätään perinteisesti myös limeä, mutta se ei kuitenkaan ole mun juttu, joten tämä ohje on sovellettu omaan makuun sopivaksi. Anyway täältä pesee ohje keittoon ala Jenny!
2 pss mama katkarapu nuudelia
150g isoja kuorettomia katkarapuja
(paistamiseen kookosöljyä)
300g kanafilee suikaleita
1 iso tai 2 pientä porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
currya
1 jalopeno
1,5l vettä
vähän purjoa
Leikkaa pesty ja kuorittu porkkana suikaleiksi ja chili sekä jalopeno viipaleiksi. Hienonna purjoa oman maun mukaan ja murskaa valkosipulinkynsi. Laita vesi kattilaan kuumentumaan ja tällä välin paista fileesuikaleet pannulla (kookos)öljyssä. Lisää kiehuvaan veteen porkkana, chili, jalopeno, purjo, valkosipuli ja katkaravut ja keitä kunnes katkaravut on sulia. Lisää joukkoon katkarapunuudelit mausteineen, kanasuikaleet, ripaus currya keitä vielä noin 3-5min kunnes nuudelit ovat kypsiä. Koristele annos vielä tuoreella purjolla tai persilijalla.
Tämä ruoka on todella nopea valmistaa joten jos olet tulisen ruuan ystävä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Itse tykkään juurikin keittää chilejä vain hetken aikaa, jottei tulisuus katoa mutta tämän voi tietysti soveltaa myös jättämällä tuliset ainekset pois. Herkullista sunnuntaita kaikille!
Ps. Antakaa anteeksi epävirallinen sanasto, en ole kokki :D
Ps. Antakaa anteeksi epävirallinen sanasto, en ole kokki :D
Xoxo Jenny
Mä olen myös ehdottomasti aasialaisen ruuan fani! Ihan tän tyyppistä keittoa en silti olekaan kotona tehnyt, mutta vaikuttaa niin helpolta ja herkulliselta, että täytyy ensi kerralla koittaa!
VastaaPoistaTää on kyllä tosi herkullista! Kannattaa ehdottomasti testata <3
PoistaVaikuttaa niin herkulliselta, että menee joku päivä kyllä testiin ♥
VastaaPoistaOi kiva kuulla että menee testiin <3 tämä on kyllä tosi hyvää ja helppoa!
Poista